Betonske ograje elementi

Betonske ograje za vrt omejujejo dostop nepovabljenim gostom, hkrati pa predstavljajo vizualno pregrado, s katero lahko ločite zelenjavne ali cvetlične gredice od ostalih zelenih površin. Vrtne pregrade so sicer lahko tudi lesene, kovinske, kamnite ali pa posajene v obliki žive meje. Med najbolj uporabne in trpežne pa zagotovo sodijo betonske ograje elementi katerih so predhodno izdelani v industrijskih obratih, zato poteka gradnja relativno hitro in enostavno.

Komponente, iz katerih lahko sestavite robustne betonske ograje, so lomljeni zidaki, kocke z različnimi vzorci ter kape za stebre in ograjo. Postavitev stebrov je montažna, saj pri tem ne potrebujete opaža. Za lepši zaključek jih lahko na vrhu pokrijete z elegantno oblikovano betonsko kapo. Prostor med posameznimi stebri nato poljubno zapolnite z lomljenimi zidaki. Ti so dodatno površinsko obdelani, tako da dajejo videz naravnega kamnitega zidu v sivi ali grafitni barvi.

Kape stebrov in ograj so posebej oblikovani elementi, ki so namenjeni zaščiti pred zunanjimi vplivi z zgornje strani, hkrati pa dajejo zidu čudovit zaključni pečat. Strukturirane so tako, da deževnica hitreje in lažje odteka stran od zidu.

Betonske ograje

Zasebnost po meri, ki jo omogočajo betonske ograje

Vrtne ograje niso namenjene le razmejitvi posameznih področij na parceli, temveč so lahko odlično mesto za plezalke in drugo bujno zelenje, s čimer si boste zagotovili še več zasebnosti. Nekateri ljudje pa se raje nagibajo k podeželskem pridihu vrtne betonske ograje elementi katere vključujejo kocke različnih dimenzij, z zanimivimi luknjičastimi vzorci. Kocke popestrijo samo strukturo zidu, hkrati pa dopuščajo nekaj razgleda na okolico, oziroma v notranjost vrta.

Odločitev, kakšno mero zasebnosti želite na svojem dvorišču, je odvisna le od vas. Samo prilagoditi morate višino in strukturo zidu. V primerjavi z naravnim kamnom, kjer ste omejeni z višino, lahko s posameznimi betonskimi komponentami prilagajate višino, obliko in zaščito pred radovednimi pogledi mimoidočih.

Betonske ograje elementi

Vrtne betonske ograje elementi najvišje kakovosti

Ne glede na to, ali želite omejiti dostop na svoje zemljišče, določiti meje ter zagotoviti varnost, ali poskrbeti za zvočno in vizualno pregrado med vami ter sosedi, so kakovostne betonske ograje prava rešitev, saj izpolnjujejo vse našteto. Gre za močne, trdne in zanesljive trajnostne materiale, ki v nasprotju z lesenimi elementi, po postavitvi ne zahtevajo nobenega posebnega vzdrževanja, premazov ali druge zaščite pred zunanjimi dejavniki.

Ker gre za predhodno izdelane betonske ograje elementi katerih so dodatno površinsko obdelani, tako da odbijajo vodo, so odporni na praske, udarce in temperaturne spremembe, se ponašajo z zelo dolgo življenjsko dobo. Hkrati predstavljajo odlično zvočno in vidno kuliso, zaradi svoje robustnosti pa onemogočajo namerne oziroma nenamerne mehanske poškodbe. Kljubujejo lahko ognju, zmrzali, vremenskim ujmam, močnemu vetru, toči in drugim zunanjim dejavnikom tveganja.

Če razmišljate o gradnji kamnitega ali opečnega zidu, vam bo postavitev betonske ograje prihranila precej stroškov. Čeprav se po zunanjem videzu lahko primerjajo z lomljenim kamnom, je finančni zalogaj takšne gradnje precej nižji. Posamezni elementi so namreč izdelani v tehnično nadzorovanem okolju, z računalniško vodenimi procesi, kar zmanjšuje količino odpadkov in stroškovno optimizira proizvodnjo.

Namestitev lesene ali kakšne druge vrtne ograje je morda na začetku cenejša od betonske, vendar boste imeli dolgoročno gledano precej več stroškov vzdrževanja. Pri betonu ne potrebujete nobenih posebnih zaščitnih ali čistilnih sredstev. Če želite, lahko zid preprosto operete, oziroma pri tem uporabite visokotlačni čistilec.

Betonske ograje

Okrasne betonske ograje z videzom lomljenega kamna

Trajnost naravnih materialov še ne pomeni, da se morate odpovedati razkošju. Ker sestavljajo betonske ograje elementi, ki spominjajo na lomljen in ročno položen kamen, lahko z njimi ustvarite svoj edinstven slog in eleganco. Takšne strukture zidu se odlično vklopijo tako v sodobno kot v tradicionalno okolje, saj so odlična arhitekturna komponenta. Barvno se lahko uskladijo s preostalimi elementi, kot so tlakovci, robniki ali pohodne plošče. Izdelate lahko unikatno kuliso, ki bo elegantno uokvirila in zaključila vaš vrt, dvorišče ali parcelo.

Z montažo betonske ograje lahko odpravite vse pomanjkljivosti, ki bi jih sicer predstavljal zid iz naravnega kamna. Elementi se oblikujejo v kontroliranem proizvodnem obratu in dostavijo na želeno lokacijo. Sam postopek vgradnje je bistveno enostavnejši, kot če bi se lotili gradnje zidu s temelji, kar vam prihrani denar, poleg tega pa je dokončana v veliko krajšem času. Ker je ograja izdelana iz betonskih komponent, bo kljubovala zobu časa več desetletij, ne da bi začela propadati zaradi vremenskih ali okoljskih vplivov.

Betonske ograje elementi
Cementni izdelki Jarc, proizvajalec kakovostnih betonskih izdelkov

V podjetju Jarc že več kot pol stoletja izdelujemo različne izdelke iz betona, ki služijo svojim uporabnikom še danes. Od prvih začetkov do danes smo prehodili zanimivo pot, na kateri smo ves čas razvijali in posodabljali proizvodne procese ter s tem dvigali kvaliteto svojih izdelkov. Naše betonske ograje elementi katerih so predhodno površinsko obdelani, zagotavljajo obstojnost in odpornost na zmrzal, taljenje ob prisotnosti soli ter druge okoliščine.

Estetsko dovršene ograje za vrt, dvorišče ali dovoz se lahko z uporabo različnih komponent združujejo v poljubne postavitve, z višino, barvo in obliko po vaših zamislih. Vabimo vas k obisku spletne strani, kjer si lahko ogledate celoten prodajni program, po potrebi pa vam pomagamo tudi s strokovnimi nasveti o postavitvi, vzdrževanju in tehničnih podrobnostih posameznih izdelkov.

Betonske ograje elementi
Vir: https://www.jarc.si/galerija/betonske-vrtne-ograje/