Betonski vrtni kamini predstavljajo uporaben estetski element vsakega vrta ali terase. Poleg tega, da omogočajo praktično pripravo hrane na zunanjih površinah, ustvarijo čudovit dodaten ambient za druženje s prijatelji in družino.

Izdelani so iz najbolj kakovostnih materialov, ki odlično kljubujejo vremenskim razmeram ter ohranjajo dolgo življenjsko dobo. Betonski vrtni kamini so tako domiselno oblikovani, da jih je mogoče z lahkoto nadgraditi, oziroma dopolniti z odlagalno ali povezovalno mizo. Ta zagotavlja dodatno delovno površino, kamor lahko odložite hrano, kuhinjske pripomočke, posodo ali druge malenkosti, ki jih potrebujete pri ustvarjanju kulinaričnih mojstrovin.

Da bi bila priprava piknika na prostem čim bolj enostavna, brez nepotrebnega tekanja v hišo in iz nje, je priporočljivo, da si zagotovite vir čiste tekoče vode v bližini kurišča. Za ta namen so na voljo funkcionalni betonski umivalniki, ki se tudi po estetski plati dopolnjujejo z videzom kaminov. Skupaj tvorijo masivno, kvalitetno in privlačno oblikovano celoto, ki se brez težav vklopi v tradicionalno, kot tudi v sodobno bivalno okolje.

Betonski vrtni kamini

Kako so zgrajeni betonski vrtni kamini?

Betonski vrtni kamini so običajno sestavljeni iz podnožja, kurilne komore in dimnika. Ti izdelki niso le estetski dodatek doma, temveč imajo predvsem uporabno funkcijo. Postavitev ni preveč komplicirana, saj ne zahteva posebnih posegov v zunanji prostor. Kljub temu morate vseeno malce razmisliti o najboljši lokaciji ter zagotoviti trdno podlago, kar v nekaterih primerih vključuje tudi pripravo betonske temeljne plošče.

Naši betonski vrtni kamini so skrbno izdelani, z ustrezno dimenzionirano odprtino za dimnik, ki zagotavlja pravilno delovanje in zanesljivo požarno varnost. Ustrezno odvajanje dima iz kurilne komore stran od uporabnikov omogoča sproščeno druženje v neposredni bližini kamina. Kurilna komora je zasnovana tako, da omogoča učinkovito izgorevanje ob ustvarjanju optimalne temperature žara. Kamini ne zahtevajo nobene dodatne zatesnitve, saj so narejeni zelo kakovostno in natančno.

Betonski vrtni kamini

V čem so betonski umivalniki v prednosti pred podobnimi izdelki?

Naši kamini in betonski umivalniki so izdelani iz štokanega betona, ki se uporablja za izdelavo nedrsečih in vizualno privlačnih površin. Površino obrusimo, oziroma obdelamo s posebnimi stroji, nato pa opravimo še globinsko impregnacijo ter kristalizacijo zgornjega sloja. Takšen postopek se uporablja pri izdelavi umivalnikov, tlakovcev, klopi, kaminov in drugih cementnih izdelkov.

Štokan beton je primeren za vse vrste izdelkov, ki so izpostavljeni različnim vremenskim vplivom, vključno z nihanjem temperatur ter mehanskim obremenitvam. Poleg robustnosti je enostaven za vzdrževanje, saj zahteva le občasno čiščenje ali obnovo globinske impregnacije na nekaj let. Betonski umivalniki omogočajo edinstveno prilagajanje, saj so lahko postavljeni povsem samostojno ali pritrjeni na steno kot del letne kuhinje.

Zunanji elementi iz betona dodajo okolici uporaben, trpežen in eleganten element, ki ga ni mogoče primerjati z nobenim drugim. Betonski umivalniki lahko precej olajšajo vaše delo na vrtu, zalivanje rož, pranje sveže nabrane zelenjave, umivanje kuhinjskih pripomočkov ali jedilnega pribora po zabavi ter s tem prihranijo mnogo nepotrebnih korakov v hišo in nazaj.

Betonski umivalniki

Prostostoječi ali stenski betonski umivalniki? Izbira je vaša.

Kakšen model in velikost boste izbrali, je seveda odvisno od vaših potreb in želja. Lahko pa vam s strokovnim svetovanjem pomagamo do lažje odločitve. Pri tem morate upoštevati predvsem svoj način preživljanja prostega časa na zunanjih površinah ter razmisliti, kje bi vam betonski umivalniki najbolj koristili.

Je to pri izhodu iz vrta ali poleg terase, kjer se največkrat zadržujete oziroma družite s prijatelji? Morda bi vam prišel prav na dvorišču, kjer lahko nanj priključite cev ter operete svoj avtomobil? V ozir morate vzeti le eno stvar, vodovodno napeljavo morate pripeljati do mesta, kjer bo postavljen umivalnik.

Ali so betonski vrtni kamini in umivalniki cenovno ugodni?

Pri ceni betonskih vrtnih izdelkov morate upoštevati materiale, iz katerih so izdelani, dimenzije oziroma obliko posameznega modela, funkcionalne detajle ter kakovostno površinsko obdelavo, s katero si lahko zagotovite neprimerno daljšo dobo brezhibne uporabe. Pri izbiri upoštevajte tudi morebitne dodatne stroške, kot so dostava, montaža ali posebna oprema, ki jo ponujajo betonski vrtni kamini ter bi jo morda želeli dodati.

Razpon cen in pogoji se namreč precej razlikujejo glede na posameznega ponudnika. Priporočljivo je, da preverite reference različnih proizvajalcev ali se posvetujete s strokovnjaki, saj boste le tako zanesljivo našli najboljšo kombinacijo kakovosti, funkcionalnosti in cene glede na vaše potrebe in proračun.

Betonski vrtni kamini
Cementni izdelki Jarc, vaš strokovnjak za zunanje betonske elemente

Začetki delovanja podjetja Cementni izdelki Jarc segajo v daljno leto 1961. V več kot 60-tih letih uspešnega poslovanja smo podrobno razvili in dodelali vse tehnološke postopke, od priprave materialov, do izdelave, sušenja in pakiranja izdelkov, ki so sedaj v veliki večini računalniško vodeni. Posodobitev proizvodnje nam je omogočila visoko konkurenčnost na trgu, saj lahko zagotavljamo vrhunske izdelke po dostopnih cenah.

Zunanji betonski umivalniki, vrtni kamini, tlakovci, korita za rože ter ostali izdelki našega vrtnega programa izpolnjujejo vse predpisane tehnične zahteve in standarde, kar dokazujemo z ustreznimi certifikati. Z nakupom pri nas si lahko zagotovite elemente, s katerimi bo okolica vašega doma pridobila višji estetski in funkcionalni nivo. Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran, kjer si lahko ogledate celotno ponudbo, vključno s tehničnimi podrobnostmi in aktualnimi cenami. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja ter vam pomagali s strokovnimi nasveti.

Betonski izdelkiVir:

https://www.jarc.si/kategorija-izdelka/vrtni-program/

Vrtni kamini in umivalniki