Vaše 10/a, 1215 Medvode, Slovenija | 01 361 79 36 / 051 630 756 | Faks: 01 361 19 35 | prodaja@jarc.si

Jarc DE

Betonski zidak je pametna rešitev za obremenjene zidove

Betonski zidak je odličen gradbeni material za zidanje pregradnih in nosilnih sten. Pri nosilnih stenah je potrebno uporabiti posebne betonske zidake, ki se imenujejo vogalniki. Posebna izvedba betonskih zidakov so cepljeni zidaki. Sistem pri cepljenih zidakih je načeloma enak kot pri navadnih betonskih kvadrih. Razlika pa je v tem, da sta pri dvostranih cepljenih zidakih dve strani lomljeni in po končani vgradnji izgledata kot naravni kamen. Pri štiristranih lomljenih zidakih pa vse štiri strani izgledajo kot naravni kamen. Štiristrani cepljeni zidaki se uporabljajo za stebre, dvostrani pa za ograje. Če vas zanima cena betonske škarpe ali urejanje in tlakovanje dvorišč, vam priporočamo, da se oglasite pri našem podjetju, kjer dobite betonske izdelke za vrt in okolico hiše po najugodnejših cenah.

 

Betonski zidak je primeren za gradnjo obremenjenih sten

Prednost betonskih zidakov pred drugimi je v tem, da je v njih mogoče vlivati beton in jih po potrebi tudi armirati. Cenovno ugodni betonski zidaki so zato odlični za zidanje sten, ki bodo zasute z zemljo ali bodo prenašale druge hude obremenitve. Zaradi posebne konstrukcije jih je mogoče zidati na fugo: ko stene pozidamo, fuge le zamažemo in zid na koncu prepleskamo – torej odpade strošek ometavanja.

 

Betonski izdelki za vrt prijetno popestrijo okolico hiše

Betonski zidaki različnih oblikPodjetje Cementni izdelki Jarc vam nudi pester program betonskih izdelkov. Posebej priporočamo naše odlične betonske izdelke za vrt, ki bodo estetsko in funkcionalno popestrili okolico vaše hiše in vam bivanje okrog nje še dodatno kvalitetno nadgradili. Najpogostejši betonski izdelki za vrt so kamini, vodnjaki, vaze in korita. Naši betonski izdelki za vrt so estetsko dovršeni, saj so izdelani s podobno tehnologijo kot prane plošče. Tako jih krasijo raznovrstni prodnati kamenčki, ki so enakomerno razporejeni v betonu in so zelo prijetni na izgled in na otip. V našem podjetju vas ne bomo razvajali le z izvrstnimi proizvodi, marveč tudi z ugodnimi cenami. Betonska škarpa ali urejanje in tlakovanje dvorišč bo z našimi izdelki, kot so denimo cepljeni zidaki, škarpnice ali muldnice, cenejše.