Tlakovci različnih barv in oblik za vsak dom

Tlakovci so zunanja talna obloga, s katero si lahko uredite bivalno okolje za razmeroma nizko ceno. Ta je ugodna še posebej če jo primerjate z betonsko, ali asfaltno prevleko, ki nikakor ne more ustvariti tako estetskega videza, kot betonski tlakovci. Pa naj gre za teraso, dvorišče, dovozno ali vrtno pot, parkirišče, se ti odlično obnesejo ter dolgo in dobro služijo uporabnikom.

Vsi betonski zidaki, ki so na voljo v naši ponudbi, so izjemno obstojni ter odporni na ekstremne vremenske razmere, nizke temperature in zmrzal ter velike temperaturne razlike, ki običajno povzročajo največ težav. Natančno izdelani, dvoslojni betonski tlakovci so primerni za polaganje na različne površine. Za dolgo življenjsko dobo ter optimalno funkcionalnost vseh betonskih izdelkov, pa je potrebna primerna vgradnja.

Prav zaradi tega, je treba pri polaganju paziti, da so vselej položeni v ravni, koherentni liniji, prav tako pa je zelo pomembno da je podlaga dobro pripravljena. Pred začetkom, je potrebno zagotoviti primerno nosilnost terena, kar bo omogočilo dolgo življenjsko dobo vseh betonskih izdelkov.

Tlakovci

Betonski tlakovci za vrt v različnih izvedbah

V pestri ponudbi, ki jo nudimo v podjetju Cementni izdelki Jarc, lahko izbirate med številnimi odtenki atraktivnih barv v naravnih tonih ter posameznimi kompaktnimi motivi betonskih tlakovcev. Seveda se način polaganja, pri različnih variacijah osnovnega motiva razlikuje, zato so primerni za vse vrste objektov in različne stile gradnje. Najdete jih lahko pred sodobno grajenimi hišami, klasičnimi stavbami iz prejšnjega stoletja, različnimi poslovnimi zgradbami, v mestnih središčih, parkih in še marsikje drugje. So univerzalni in okolico popolnoma spremenijo ter njeno estetsko vrednost dvignejo na višji nivo.

Zelo priljubljeni betonski tlakovci za vrt, so travni tlakovci, ki minimalno vplivajo na okolje. Pogosto jih stranke izberejo za tlakovanje parkirišč, saj so trdni, čvrsto stojijo na mestu in ne odvzamejo naravne zatravitve. So trpežni, zmrzlinsko odporni, stroškovno ugodni, skratka vsestranski – mogoče jih je položiti na vse površine in za najrazličnejše namene.

Poleg vseh dobrih lastnosti, ki jih imajo, so tudi izjemno odporni na kisline, sol, mastne madeže in na madeže od goriva, s travnimi tlakovci se tla odlično stabilizirajo tako na pohodnih, kot na voznih površinah. Pri polaganju je treba dobro utrditi travnato površino, če želite, da se bo ta obdržala, kar še posebej velja za parkirišča in dovoze.

V primeru da pride do poškodb posameznih elementov, jih je popolnoma enostavno sanirati, saj lahko brez težav zamenjate posamezne kose. Če boste menjavali cevi, ali polagali nove kable, boste tlakovce odstranili le tam, kjer bo to potrebno ter jih po koncu del vrnili v prvotni položaj. Ko bo površina spet ozelenela, ne bo nikjer videli, da ste dela sploh izvajali.

Betonski tlakovci

Betonski tlakovci za vrt in druge zunanje površine

Kvalitetno izdelani betonski zidaki so dobavljivi v različnih dimenzijah, kar vam nudi številne možnosti in kombinacije polaganja tlakovcev. Zaradi svoje velike odpornosti in trajnosti so primerni za praktično vse zunanje površine, vse od parkirišč, parkov, teras pa do hišnih dovozov. Pomembno je le, da prilagodite njihovo debelino, običajno so vozne poti tlakovane z debelejšimi izvedbami. Ti so bolj odporni in močnejši od tanjših, zato se odlično obnesejo tudi pod težo avtomobilov.

Tlakovane površine ne zahtevajo pretiranega čiščenja zato omogočajo tudi enostavno in ugodno vzdrževanje. Če jih boste pomedli, bodo spet takšni kot prvi dan, po potrebi pa boste mednje nasuli kremenčev pesek.

Vsi betonski izdelki iz ponudbe so dvoslojni, kar pomeni, da so izjemno odporni na mehanske poškodbe in zmrzal. V primeru da pred tlakovanjem in vgradnjo posameznih tlakovcev, opazite nezaželena odstopanja od predvidenih dimenzij, pa se obrnite na nas.

Oglejte si torej našo pestro ponudbo kakovostnih talnih oblog in prilagodite svojo okolico lastnim željam in predstavam. Poleg prodaje tlakovcev, pa vam v primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti nudimo tudi strokovno svetovanje, zato se le obrnite na nas in naše izkušene sodelavce. Zadovoljstvo naših strank je vselej zagotovljeno, kar se lahko prepričate tudi sami.

Tlakovci za vrt