Pomembna opozorila

Cvetenje betona

Na površini betonskih elementov se lahko pojavijo bele lise, ki so znak cvetenja betona. Cvetenje betona je naraven pojav in nastane zato, ker se pri vezanju cementa tvori prosto apno, ki se ob reakciji s CO2 iz zraka pretvori v kalcijev karbonat. Če so betonski elementi izpostavljeni normalnim vremenskim vplivom (dež, sneg, zmrzal), bele lise izginejo v enem do dveh let. Cvetenje betona ne zmanjša kakovost in uporabnost izdelka.

 

Rumeno rjave lise

Rumeno rjave lise se lahko pojavijo zaradi sproščanja železovih ionov. Rumeno rjave lise ne zmanjšujejo kakovosti in uporabnosti izdelka.

 

Različni barvni odtenki

Betoni so naravni materiali, zato lahko pride pri isti proizvodnji v različnih časovnih obdobjih do barvnih odstopanj (tudi pri cementno sivih izdelkih). Za doseganje enakomerne barvne tlakovane površine, priporočamo polaganje z večih palet hkrati. Navedeno barvno odstopanje ne zmanjša kakovost in uporabnost izdelka.

 

Vibracijske pore

Na površini izdelka lahko nastanejo manjše pore ali vdolbinice, ki nastanejo pri vibriranju izdelka. S tem se izdelku ne zmanjša kakovost in njegova uporabnost.

 

Tanke razpoke

Površinske razpoke lahko nastanejo v posebnih primerih. S prostim očesom jih na suhem proizvodu ne zaznamo in so opazne samo kadar se mokra površina osuši. Takšne razpoke ne vplivajo na kakovost in uporabnost proizvoda.

 

Bele pike in lise

Bele pike oziroma lise so lahko posledica transporta ali nestrokovnega vgrajevanja. Bele pike in lise ne zmanjšujejo kakovosti in uporabnosti izdelkov.

 

Krušenje robov

V primeru, da so tlakovci, plošče itd. položeni s premajhno fugo, ali pa nosilni sloj ni dovolj nosilen, lahko pride do krušenja robov. To ni napaka v kakovosti izdelka saj takšnih točkovnih obremenitev tudi najkvalitetnejši betoni ne zdržijo.

 

Obloge (muštace) na robovih

Zaradi načina proizvodnega procesa, se na robovih izdelka pojavljajo obloge (muštace). Obloge iz cementnega mleka ne zmanjšujejo kakovosti ter uporabnosti izdelka.

 

Obdelava Antik

Pri obdelavi tlakovca Antik nastane prah na površini tlakovcev. V kolikor so tlakovci izpostavljeni različnim vremenskim vplivom (sneg, dež, zmrzal) le ta izgine.

 

Reklamacije

  • Zgoraj navedena odstopanja (cvetenje betona, različni barvni odtenki, rumeno rjave lise, vibracijske pore, tanke razpoke, bele pike in lise, krušenje robov, obrobe iz cementnega mleka ter obdelava Antik) ne vplivajo na uporabno vrednost in kakovost proizvoda, zato niso razlog za reklamacijo.
  • Izdelke je potrebno ob prevzemu ali pred vgradnjo vizuelno pregledati. V kolikor se ugotovijo pomankljivosti v kakovosti, jih je potrebno reklamirati pred vgradnjo.
  • Reklamacija se upošteva samo v kolikor že dobavljeni (nevgrajeni) izdelki niso v skladu s predpisanimi normativi.
  • Reklamacij po vgraditvi ne bomo upoštevali.
  • Reklamacijo je potrebno podati pisno, najkasneje v 8 dneh od izdobave.
  • V kolikor pride do pozitivno rešene reklamacije, bomo zamenjali izključno z naše strani izdelan material. Stroške zamenjave (prelaganje, vgradnja) krije stranka sama.
  • Za poškodbe na izdelkih, ki so vzrok nestrokovnega vgrajevanja (okrušeni robovi, odrgnine, ...) se reklamacija ne upošteva.

 

Opozorilo

Vse slike v katalogu so zgolj simbolne. Zaradi fotografiranja in tiska lahko barvni odtenki izdelkov odstopajo od realnih barv. Z izdajo kataloga 2018 preneha veljati katalog 2017 ter starejši.
Z nakupom izdelkov se kupec strinja s splošnimi pogoji objavljenimi v veljavnem katalogu in na www.jarc.si

AkcijePoglejte naše akcije!